Konu
:
Mantarlı Bruschetta
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Bruschetta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Bruschetta
Mantarlı Bruschetta Tarifi - Mantarlı Bruschetta Nasıl Yapılır - Mantarlı Bruschetta Malzemeleri
Malzeme Listesi
3 Diş Sarımsak
16 Dilim Ekmek (Baton tercih edilir)
200 Gram Mantar (Yaklaşık 1 Paket)
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (Sızma)
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
Yarım Su Bardağı Beyaz Peynir
Mantarlı Bruschetta Nasıl Yapılır?
1
Ekmeği çarpraz şekilde dilimleyin, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine koyup hazırlayın
2
Mantarları yıkayın ve küçük dilimleyin
3
Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın
4
Tereyağ ve sıvıyağı çukur bir tavada eritin
Mantarları içerisine ekleyip sotelemeye başlayın
5
Hazırladığınız ekmeklerin bulunduğu tepsiyi fırına yerleştirin
Ekmekler altın rengini alana kadar kızartın
Yaklaşık 3-5 dakika
6
Suyunu salıp çeken mantarların içerisine 1 diş ezilmiş sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha harlı ateşte karıştırarak pişirin (mantarlar iyice küçülsün) tuz serpin, karabiber serpin karıştırın ve ocaktan alın
7
Pişen ekmekleri fırından çıkarın, henüz sıcakken dilimlerin her iki yanına da kabuğunu soyup yıkadığınız 2 diş sarımsağı sürün
8
Dilimlerin üzerine zeytinyağı gezdirin
Bir kasede beyaz peyniri çatalla iyice ezin ve ekmeklerin üzerine paylaştırın
9
Mantarları ekmeklerin üzerine bölüştürün
Not:
1
Bu tarifte peynir ile mantarların arasına dilerseniz araya roka yaprakları veyaz ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz
2
Ekmekleri önceden hazırlarsanız kuruyabilirler bu yüzden zamanlamayı tarifteki sıraya göre yapmanız tavsiye edilir
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul