Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Bruschetta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Bruschetta



Mantarlı Bruschetta Tarifi - Mantarlı Bruschetta Nasıl Yapılır - Mantarlı Bruschetta Malzemeleri


Malzeme Listesi


3 Diş Sarımsak

16 Dilim Ekmek (Baton tercih edilir)

200 Gram Mantar (Yaklaşık 1 Paket)

2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (Sızma)

1 Yemek Kaşığı Tereyağ

Yarım Su Bardağı Beyaz Peynir


Mantarlı Bruschetta Nasıl Yapılır?


1 Ekmeği çarpraz şekilde dilimleyin, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine koyup hazırlayın


2 Mantarları yıkayın ve küçük dilimleyin


3 Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın


4 Tereyağ ve sıvıyağı çukur bir tavada eritin Mantarları içerisine ekleyip sotelemeye başlayın


5 Hazırladığınız ekmeklerin bulunduğu tepsiyi fırına yerleştirin Ekmekler altın rengini alana kadar kızartın Yaklaşık 3-5 dakika


6 Suyunu salıp çeken mantarların içerisine 1 diş ezilmiş sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha harlı ateşte karıştırarak pişirin (mantarlar iyice küçülsün) tuz serpin, karabiber serpin karıştırın ve ocaktan alın


7 Pişen ekmekleri fırından çıkarın, henüz sıcakken dilimlerin her iki yanına da kabuğunu soyup yıkadığınız 2 diş sarımsağı sürün


8 Dilimlerin üzerine zeytinyağı gezdirin Bir kasede beyaz peyniri çatalla iyice ezin ve ekmeklerin üzerine paylaştırın


9 Mantarları ekmeklerin üzerine bölüştürün

Not:


1 Bu tarifte peynir ile mantarların arasına dilerseniz araya roka yaprakları veyaz ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz


2 Ekmekleri önceden hazırlarsanız kuruyabilirler bu yüzden zamanlamayı tarifteki sıraya göre yapmanız tavsiye edilir


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla