Konu
:
Patates Kızartma
Yalnız Mesajı Göster
Patates Kızartma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Kızartma
Patates Kızartma Tarifi - Patates Kızartma Nasıl Yapılır - Patates Kızartma Malzemeleri
Malzeme Listesi
Yarım Litre Sıvı Yağ (Yaklaşık 2,5 Su Bardağı)
3 Adet Patates (Ortaboy)
Patates Kızartma Nasıl Yapılır?
1
Kızartma tenceresine bol miktarda yağ ekleyip harlı ateşte kızdırmaya başlayın
2
Patateslerin kabuklarını soyup dilediğiniz şekilde doğrayın
3
Patatesleri kızartana kadar kararmamaları için su dolu bir kapta tutun
Kızartacağınız zaman gereken miktarı çıkarıp peçete ile kurulayın
4
Yağ kızınca yağın içine bir patates atıp deneyin
Yağa atılan patates etrafından kabarcıklar çıkararak fokurdadığı zaman yağ yeterince kızmış demektir
5
Suyu tamemen alınmış patatesleri yavaşça yağın içine bırakın
Eğer ıslak bir halde kızgın yağın içine atarsanız etrafa yağ sıçratacaktır
Patateslerin rengi hafifçe değişince alt üst edin
Daha önceden karıştırırsanız patatesler parçalanacaklardır
Alt üst edip bir süre daha kızardıktan sonra ocağın altını kapatarak yağın içinde fazla bekletmeden patatesleri alın
Eğer yağda fazla bekletirseniz patatesler kızgın yağın içinde pişmeye devam edip yanabilirler
5
Kızaran patatesleri kevgir ile yağın içinden alarak kağıt havlu serili bir kaba alıp fazla yağlarının emilmesini sağlayın, sıcakken tuzlayıp servis edin
Not:
İyi bir patates kızartması yapabilmek için dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir?
Patatesin cinsi: Beyaz patatesler kızartma, sarı patatesler ise püre yapmaya daha uygundur
Yağ: Özellikle mısırözü yağı, yoksa ayçiçek yada soya yağlarını tercih edin
Bu yağ cinsileri zaytinyağı gibi kolayca yanmazlar
Kızartma Gereci: Olduğunca derin bir kapta kızartın ve bu iş için içi kafes tel örgülü bir sepeti bulunan tencerelerden piyasadan temin edebilirsiniz
İşinizi kolaylaştracaktır
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul