Konu
:
İrazıl Nane(Arap)
Yalnız Mesajı Göster
İrazıl Nane(Arap)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrazıl Nane(Arap)
Irazıl Nane(Arap)
MALZEMELER:
Hamur için:
1 kg dövülmüş kara et (habra)
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 diş sarımsak
Yeterince tuz
1 adet limon
2-3 çorba kaşığı sadeyağ
Yeterince zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Eti, tuz ve nane ekleyerek yoğurun
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın
Yuvarlayıp avuç içinde yassılaştırarak şekil verin
Hazırladığınız köfteleri, tuz atılmış kaynar suda 10 dakika haşlayın
Suyunu süzün
Suyu iyice süzüldükten sonra tavada yağda kızartın
Bu arada dövülmüş sarımsağı limon suyu ile karıştırın
Köfteleri bu sosa batırarak düzgün bir şekilde tavaya dizin
Kızartılmış veya haşlanmış patatesle, bezelye, domates, salatalık ile süsleyerek ve üzerine limon suyu dökerek servis edin
Arzu edilirse taze nane yapraklan ve limon ile süslenebilir
Not: İşah açıcı bu yemek Halep'in eski yemeklerindendir
Arzu edilirse et yoğrulurken bir miktar dövülmüş peksimet eklenebilir ve doğrudan yağda kızartılabilir
Restoranlarda sunum kolaylığı açısından köfteler yaklaşık 15 cm çapında yuvarlak şekil verilerek mangalda pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul