Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Lüfer Fırın

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Lüfer Fırın






Malzemeleri


4 Adet Lüfer

4 Kaşık Tereyağı

4 Diş Sarımsak

3 Adet Limon

Hazırlanışı


Lüferleri temizleyip bıçağın burnu ile karın kısmından hafifçe yararak içini temizleyip yıkayalımTereyağını oda sıcaklığında eritip içine maydanoz,limon kabuğu rendesi ve dövülmüş sarımsak katıp karıştıralımPüre halindeki karışımı balığın içine sürelimAliminyum folyo üzerine aldığımız balıkların üzerini limon dilimleri ile kaplayıp aliminyum folyo ile kapatalımÖnceden 200 derece ısıtılmış fırın da 25 dakika pişirelim

Fırından aldığımız balıkların üzerlerindeki limonları tabağımızı süslemek için ayırıp kalan tereyağı püersini balıkların üzerine bıçakla hafifçe sürüp servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla