Konu
:
Sucuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sucuk Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sucuk Tarifi
Sucuk Tarifi - Sucuk nasil yapilir
Malzemeler
2 kg sığır eti
3 metre bağırsak
1 çorba kaşığı sucuk baharatı
10 diş sarmısak
1 çorba kaşığı kimyon
2 çay kaşığı yenibahar
1 çorba kaşığı karabiber
1 çay bardağı tuz
Sarmısakları ezin ve baharatlarla tuzu titizlikle tartın
Etin hoşunuza gitmeyen kısımlarını temizleyin ve eti küçük parçalara doğrayın
Etteki yağ oranı yüzde 15 olmalıdır
Sarmısak, tuz ve baharatları ekledikten sonra eti, kıyma makinasından iki defa geçirin
Bu karışımı iyice yoğurup 12 saat kadar buzdolabında dinlendirin
Tadından emin olmak için bir parça pişirip deneyebilirsiniz
Gerekirse sucuğun tadında değişiklik yapabilirsiniz
Bağırsakları 10-15 dakika bol su içinde yumuşatın
Et makinesine sucuk hunisi monte edin ve bağırsakları huninin dışına sıvazlaya sıvazlaya geçirin ve ucunu bir iple sıkıca bağlayın
Sucuk içini tekrar yoğurduktan sonra makineye verin, bağırsak bir sucuk büyüklüğüne geldiğinde makineyi durdurup tekrar sıkıca bir düğüm daha atın
Aynı işlemi diğer sucuklara da yaparak devam edin
Daha sonra sucukları bez arasında bir tepsiye yerleştirin ve serin bir yerde 12 saat dinlendirdikten sonra terini silin
Gölge ve serin bir yerde, birbirine değmeyecek şekilde asarak kurutun
Sucuk yapımı sırasında sucuk baharatı bulamazsanız karabiberin ve kimyonun miktarını bir kat artırabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul