Konu
:
Pirasa Mihlamasi
Yalnız Mesajı Göster
Pirasa Mihlamasi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirasa Mihlamasi
MALZEME:
Pırasa 1 kg
Limon suyu
6 çorba kaşığı Un
1/2 su bardağı Su
1/2 su bardağı
Zeytinyağı
1 su bardağı Tuz
Yumurta 1 adet
YAPILIŞI:
Pırasaları ayıklayıp yıkayın
Yalnızca beyaz kısımlarını 4 cm
' lik parçalar halinde doğrayın
Tencerede su kaynatıp pırasa parçalarını içine atın
15 dakika haşlayıp, sudan alın
Haşlanmış parçalardan birini elinize alıp, uzunlamasına yarıya kadar bölün
İç sargılarını çıkarıp pırasanın her bir katını yaprak biçiminde açın
Bu parçaları tuzlayıp, unlayın
Yağı bir tavada kızdırıp, pırasa parçalarını her iki yanı altın sarısı renk alıncayakadar kızartın
Bir tencereye üst üste bindirerek dizin
Yumurta ve limon suyunu çırparak karıştırın, suyu ekleyip, bu karışımı pırasaların üzerine gezdirin
Bir taşım kaynatıp ateşi kısın
10-15 dakika pişirerek ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul