Konu
:
Soğanlı Antrikot
Yalnız Mesajı Göster
Soğanlı Antrikot
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğanlı Antrikot
Malzemeler
4 parça antrikot
5 soğan
5 patates
3 kabak (taze)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 fincan sıvı yağ
Kekik
Tuz, karabiber
yapılışı
Öncelikle antrikotları, sıvı yağ, soğan suyu, kekik, tane biber ve diğer baharatlarla yapılmış terbiyeye yatırarak 1-2 saat dinlendirin
Daha sonra patatesleri soyun ve yarım daire şeklinde doğrayın
İyice yıkadıktan sonra süzün ve bir tavaya bir kaşık sıvı yağ koyup iyice kızdırın
İçine tamamen süzdüğünüz patatesleri atın ve sote ederek 15-20 dakika kızartın
Tuz serptikten sonra sıcakta bekletin
Kabakları yıkadıktan sonra dilimleyin
Bir tavada, bir çorba kaşığı tereyağı ile hızlı ateşte 4-5 dakika sote edin
Patlıcanları da tuzladıktan sonra varsa biraz fesleğen serpip sıcakta bekletin
Soğanı soyun ve piyaz şeklinde dilimlere kıyın
Bır tavada, bir çorba kaşığı tereyağı ile 10-15 dakika sote ederek iyice kavurun
Soğanların tamamen pişmiş olması gerekir
Kızgın tavaya bir çorba kaşığı sıvı yağ koyun ve tebiyelediğiniz antrikotların iki yüzünü de kızartın
Pişme noktasını istediğiniz gibi ayarlayın
Servis tabağına alın ve üzerlerine eşit şekilde soğanı taksim edin
Diğer bir servis tabağına patates ve kabakları koyup hepsini sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul