Konu
:
Fetta
Yalnız Mesajı Göster
Fetta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fetta
Malzemeler
1 çorba kaşığı tereyağı
6 adet piliç göğsü
1 çay bardağı badem (soyulmuş)
1 çay kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı tahin
6 diş sarmısak
2 su bardağı pirinç
3 çay bardağı yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 adet yufka
1 fincan çam fıstığı
2 soğan
1 limon
Maydanoz
yapılışı
Piliç göğsünü üç parçaya ayırıp, kızgın bir tavada sıvı yağla biraz kızartın
Başka bir tencerede doğranmış soğanları biraz sıvı yağla pembeleştirin ve bir litre (5 su bardağı) su ilave edin
Piliç parçalarını tencerinin içine koyarak 20-25 dakika civarı kaynatarak pişirin
Bir diğer tencerede ise sade pilav pişirin
Yemeğin yoğurtlu sosunu hazırlamak için, sarmısakları temizleyip dövdükten sonra yoğurda katın
Tuz, limon suyu ve tahini ilave ettikten sonra iyice karıştırın
Diğer bir yanda bir taşım kaynatıp haşladıktan sonra bademlerin kabuklarını soyup ikiye böldükten sonra tavada yakmadan, biraz kavurun
Çam fıstıklarını da aynı şekilde biraz kavurun
Yufkayı 2 cm2'lik parçalara kestikten sonra tavada biraz kızartın
Altı kişilik bir servis tabağına yufka parçalarını yayıp üzerine biraz tavuk suyu serpin, onun üzerine pilavı düzgünce yayın
Yoğurdu ekleyin
Yoğurdun üzerine sıcak tavukları yerleştirin ve en üste badem, fıstık ve maydanoz koyarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul