Konu
:
Mantarli Patates Dolmasi
Yalnız Mesajı Göster
Mantarli Patates Dolmasi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarli Patates Dolmasi
Malzemeler (2 kisilik)
-6 patates ( 80glik)
-120 g mantar
-1 kahve kasigi ince kiyilmis arpacik sogan
-1 yumurta sarisi
-4 corba kasigi krema
-1 kahve kasigi ince kiyilmis maydanoz
-1 kahve kasigi ince kiyilmis chives (ciboulette)
-40 g tereyag
-1 kub bouillon
-tuz, karabiber
Yapilisi
-Patatesleri soyun ve iclerini oyun
-Firini 200° C isitin
-Mantarlari yikayin, suzun ve cok ince dograyin
-Kucuk bir tencerede 15 g tereyag ve arpacik soganlari iki dk kadar kavurun
-Mantarlari ekleyin ve suyunu cekinceye kadar pisirin
-Kucuk bir kapta, bir yumurta sarisi ve 4 corba kasigi kremayi bir catalla cirpin
-Bu karisimi tenceredeki mantarlarin ustune ekleyin ve de koyulasincaya kadar pisirin
-Tencereyi atesten alin, icine maydanoz , ciboulette, tuz ve karabiber ekleyin
-Tavuk bouillonnu hazirlayin
-Firina giden bir kabi yaglayin
-Patatesleri kaba yerlestirin ve patateslerin oyulmus yerlerini hazirladiginiz mantarli icle doldurun
Bir catalla hafifce bastirin
-Her bir patatesin ustune bir parca tereyag koyun
Hazirlamis oldugunuz bouillonnu patateslerin yarisina gelecek sekilde dokun
-Kabi firina yerlestirin
10 dkda bir sostan patateslerin ustune gezdirin
Sos cok cabuk azalirsa bouillondan tekrar dokun
(30 dk kadar pisirin)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul