Yalnız Mesajı Göster

Mantarli Patates Dolmasi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarli Patates Dolmasi




Malzemeler (2 kisilik)


-6 patates ( 80glik)

-120 g mantar

-1 kahve kasigi ince kiyilmis arpacik sogan

-1 yumurta sarisi

-4 corba kasigi krema

-1 kahve kasigi ince kiyilmis maydanoz

-1 kahve kasigi ince kiyilmis chives (ciboulette)

-40 g tereyag

-1 kub bouillon

-tuz, karabiber

Yapilisi


-Patatesleri soyun ve iclerini oyun

-Firini 200° C isitin


-Mantarlari yikayin, suzun ve cok ince dograyin


-Kucuk bir tencerede 15 g tereyag ve arpacik soganlari iki dk kadar kavurun


-Mantarlari ekleyin ve suyunu cekinceye kadar pisirin


-Kucuk bir kapta, bir yumurta sarisi ve 4 corba kasigi kremayi bir catalla cirpin


-Bu karisimi tenceredeki mantarlarin ustune ekleyin ve de koyulasincaya kadar pisirin


-Tencereyi atesten alin, icine maydanoz , ciboulette, tuz ve karabiber ekleyin


-Tavuk bouillonnu hazirlayin


-Firina giden bir kabi yaglayin


-Patatesleri kaba yerlestirin ve patateslerin oyulmus yerlerini hazirladiginiz mantarli icle doldurun Bir catalla hafifce bastirin



-Her bir patatesin ustune bir parca tereyag koyun Hazirlamis oldugunuz bouillonnu patateslerin yarisina gelecek sekilde dokun


-Kabi firina yerlestirin 10 dkda bir sostan patateslerin ustune gezdirin Sos cok cabuk azalirsa bouillondan tekrar dokun


(30 dk kadar pisirin)

Alıntı Yaparak Cevapla