06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiftlik Haşlama
Çiftlik Haşlama
gerecler:
- 4 yemek kaşığı Sıvı Sana
- 300 gr dana kuşbaşı
- 1 adet kurusoğan
- 2 adet havuç
- 1 adet kereviz
- 1 su bardağı haşlanmış barbunya
- 6 su bardağı etsuyu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım demet maydanoz
- Tuz - karabiber
yapılışı:
Kuru soğanı piyazlık, doğrayınız
Havuçların kabuklarını soyup,parmak parmak doğrayınız
Kerevizin kabuklarını soyup, büyük kuşbaşı parçalar halinde kestikten sonra kararmaması için limonlu suda bekletiniz
Derin bir tencerede Sıvı Sanayı kızdırıp,içine piyazlık doğranmış soğanları ilave edip kavurunuz
Kuru soğanlar renk alınca içine etsuyunu ekleyip, kaynatınız
Et suyu kaynarken içine kuşbaşı eti ilave ediniz
Etler renk alınca, içine doğranmış havuçları, kerevizleri ve haşlanmış barbunyayı ilave edip, kaynatınız
Etler ve sebzeler pişinceye kadar kaynatınız
Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerine kıyılmış maydanoz serpip, sıcak olarak servis ediniz
|
|
|