Konu
:
Güveçte Pastırmalı Kurufasulye
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Pastırmalı Kurufasulye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Pastırmalı Kurufasulye
Malzemeler:
2 su bardağı kurufasulye
2 soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5 sivribiber
2 yemek kaşığı domates salçası
4-5 domates
kaynar su
tuz
5-10 dilim pastırma
Hazırlanması:
1-Kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın
Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun
tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın
altını kapatıp 6-7 saat bekletin
Bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin
(suyu az gelirse kaynamış su ekleyin
)
2-Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile soğanlar pembeleşene kadar güveç tenceresinde kavurun
İrice doğranmış biberleri katın
Salçayı ekleyip bir süre daha kavurun
Domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ilave edin
3-Tencereye biraz kaynar su ekleyip (yoğun bir çorba kıvamında olacak kadar) fasulyeleri ilave edin
(Fasulyeleri ekledikten sonra isterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz
)
4-Su kaynayınca minik minik doğranmış pastırmaları ve tuzu ekleyin
Tencerenin ağzını 2 kat folyo ile kaplayın
Önceden ısınmış 250 derece fırında 5 dakika pişirin, daha sonra ısıyı 200'e düşürüp pişirmeye 15 dakika daha devam edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul