Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Pastırmalı Kurufasulye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Pastırmalı Kurufasulye





Malzemeler:


2 su bardağı kurufasulye

2 soğan

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

5 sivribiber

2 yemek kaşığı domates salçası

4-5 domates

kaynar su

tuz

5-10 dilim pastırma
Hazırlanması:


1-Kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın altını kapatıp 6-7 saat bekletin Bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin)

2-Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile soğanlar pembeleşene kadar güveç tenceresinde kavurun İrice doğranmış biberleri katın Salçayı ekleyip bir süre daha kavurun Domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ilave edin

3-Tencereye biraz kaynar su ekleyip (yoğun bir çorba kıvamında olacak kadar) fasulyeleri ilave edin (Fasulyeleri ekledikten sonra isterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz)

4-Su kaynayınca minik minik doğranmış pastırmaları ve tuzu ekleyin Tencerenin ağzını 2 kat folyo ile kaplayın Önceden ısınmış 250 derece fırında 5 dakika pişirin, daha sonra ısıyı 200'e düşürüp pişirmeye 15 dakika daha devam edin

Alıntı Yaparak Cevapla