Yalnız Mesajı Göster

Lahana Kızartması Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lahana Kızartması Sarması




MALZEMELER

8 lahana yaprağı

1 yumurta

Kızartma için sıvı yağ

250 gr mantar

2 çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı mayonez

Kırmızı biber, kekik, nane

5-6 ceviz

1 çorba kaşığı salça/ 2 domates

YAPILIŞI

Lahana yapraklarını tuzlu suda 1-2 dakika haşlayın ve çıkarıp suyunu havluyla kurulayın Bir yumurtayı çırpıp, lahana yapraklarını yumurtaya bulayın ve kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını almasını saplayın Bu arada mantarları küçük küçük doğrayın ve bir tencerede biraz zeytinyağı, karabiber, kekik ve isterseniz 2 diş dövülmüş sarımsakla kavurun

Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez, kırmızı biber, kekik ve naneyi karıştırın Lahana yaprağının içine önce yoğurtlu karışımı sürün, sonra bir parça mantar koyun Yaprağı sarıp, yenilebilecek büyüklükteki parçalara ayırın ve servis tabağına dizin Sarımsağı çiğ seviyorsanız mantarı pişirirken koymayıp yoğurtlu karışıma da koyabilirsiniz

Mantarınız arttıysa 1 bardak suda ezdiğiniz salçayı veya rendelenmiş domatesi üstüne ekleyin ve domatesli bir sos yapın Sosunuzu lahanaların üstüne gezdirin ve elinizde kırdığınız cevizleri de serpip soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla