Konu
:
Pastırmalı Kurufasulye Güveci
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Kurufasulye Güveci
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Kurufasulye Güveci
güveçte kuru fasulye - pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır - güveç tarifiMalzemeler:
2 su bardağı kurufasulye
4-5 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
2 adet soğan
5 adet sivribiber
5-10 dilim pastırma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
kaynar su
tuz
Hazırlanması:
Öncelikle kuru fasulyeleri akşamdan ıslayın veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup üstünü 4-5 parmak geçene dek soğuk su koyun
tencereyi ocağa alıp 1 taşım kaynatın
altını kapatıp 6-7 saat kadar bekletin
Daha sonra tencereyi yine ocağa alıp kısık ateşte kendi suyu ile birlikte fasulyeler yumuşayana dek pişirin
(suyu az gelirse kaynamış su ilave edin
) Soğanı ve sarımsağı ince, ince yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile soğanlar pembeleşene dek güveç tenceresin’ in içinde kavurun
Büyük doğranmış biberleri ekleyin
Salçayı ilave edip biraz daha kavurun
Domatesleri yemeklik doğrayıp tencereye ekleyin
Tencereye biraz kaynar su ilave edip (yoğun bir çorba kıvamında olacak şekilde) fasulyeleri ekleyin
(Fasulyeleri ilave etdikten sonra arzuya göre biraz daha su ilave edebilirsiniz
) Su kaynayınca küçük, küçük doğranmış pastırmaları ve tuzu ilave edin
Tencerenin ağzını 2 kat folyo ile kapatın
Daha önce ısınmış 250 derece fırında 5 dakika kadar pişirin, sonra fırının derecesini 200′e getirip pişirmeyi 15 dakika daha sürdürün
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul