Konu
:
Keçi Peynirli Ve Kabaklı Ravyoli
Yalnız Mesajı Göster
Keçi Peynirli Ve Kabaklı Ravyoli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keçi Peynirli Ve Kabaklı Ravyoli
Keçi Peynirli ve Kabaklı Ravyoli Tarifi - Keçi Peynirli ve Kabaklı RavyoliNasıl Yapılır - Keçi Peynirli ve Kabaklı Ravyoli Malzemeleri
Malzemeler
70 gram keçi peyniri
60 gram ravyoli hamuru
1 adet kabak
100 gram şaraplı kuzu eti
1 çay kaşığı taze adaçayı yaprağı
Şaraplı kuzu eti için:
1 kg kuzu budu
2 çay kaşığı tuz
Karabiber
İki buçuk kahve fincanı beyaz şarap
Zeytinyağı
Yarım su bardağı sebze suyu
2 gram doğranmış sarmısak
3 gram taze biberiye
Ravyoli hamuru için:
2 su bardağı + 6 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
Zeytinyağı, tuz
Yapılışı
ŞARAPLI kuzu eti için, kuzu budunu fırında pişirin
Pişmesine yakın tuz ve karabiberle tatlandırın
Beyaz şarap ve zeytinyağı ilave edin
Kızardığında pişirme işlemini tamamlayın
Eti küçük küpler halinde kesin
Bir tavaya aktarın
Sebze suyu ve kıyılmış sarmısağı ilave edin
Tuz, karabiber ve biberiyeyle tatlandırın
Kısık ateşte sebze suyu azalana dek pişirin
Bu arada ravyoli hamuru için unu derin bir kaba alın
Ortasını havuz şeklinde açın
Yumurtaları bu çukurun ortasına kırın
Çok az zeytinyağı ve tuz ekleyip, yoğurun
Malzeme iyice özleştiğinde ince yufkalar açın
Gazoz kapağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin
Yuvarlakların içine keçi peyniri koyun
Önce bir kenarı diğerinin üzerine sonra da katlı olan tarafı diğer tarafın üzerine gelecek şekilde katlayın
Ravyoliyi kaynamış suyun içine atıp, haşlayın
İnce kesilmiş kabakları sote edin ve hazır haline getirin
Kuzu etini servis tabağına alın
Üzerine ravyolileri dökün
Sotelenmiş kabakları ilave edin
Taze adaçayı yapraklarıyla süsleyip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul