Konu
:
Patatesli Kapalı Pide
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Kapalı Pide
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Kapalı Pide
pide yapımı - patatesli pide nasıl yapılır - patatesli pide içi nasıl hazırlanırMalzemeler:
1 paket çabuk maya
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
3 adet orta boy patataes
1 su bardağı kaşar rendesi
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Tarifi:
Maya biraz unla karıştırılır
Sonra üzerine su, tuz ve yağ eklenir
Ele yapışmayan kıvama gelene kadar un ekleyerek yoğrulur
Hamurun üzeri kapatılır, 45 dakika bekletirilir
Bu arada patates haşlanır, soyulur ve rendelenir
Kaşar, tuz ve pul biber katılır
Sonra hamur 4 eşit parçaya ayrılır
Her parça, unlu zeminde, merdaneyle, 1 karış boyunda, 4 parmak eninde açılır
Üzerlerine iç paylaştırılır
Sağdan ve soldan kapatılır, bastırılır
Üzerine sulandırılmış yumurta sarısı sürülür
Tepsiye yerleştirilir
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul