Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Kapalı Pide

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Kapalı Pide



pide yapımı - patatesli pide nasıl yapılır - patatesli pide içi nasıl hazırlanırMalzemeler:


1 paket çabuk maya

3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

İçi için:

3 adet orta boy patataes

1 su bardağı kaşar rendesi

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı


Tarifi:


Maya biraz unla karıştırılır Sonra üzerine su, tuz ve yağ eklenir Ele yapışmayan kıvama gelene kadar un ekleyerek yoğrulur Hamurun üzeri kapatılır, 45 dakika bekletirilir Bu arada patates haşlanır, soyulur ve rendelenir Kaşar, tuz ve pul biber katılır Sonra hamur 4 eşit parçaya ayrılır Her parça, unlu zeminde, merdaneyle, 1 karış boyunda, 4 parmak eninde açılır Üzerlerine iç paylaştırılır Sağdan ve soldan kapatılır, bastırılır Üzerine sulandırılmış yumurta sarısı sürülür Tepsiye yerleştirilir Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla