Yalnız Mesajı Göster

Kabaklı Ev Pidesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Ev Pidesi



kabaklı pide nasıl yapılır - kabaklı pide iç nasıl hazırlanır - kabaklı pidenin tarifiMalzemeler:


1 ölçü pide hamuru

İçi için:

2 adet orta boy sakızkabağı

1/2 demet dereotu

4-5 dal maydanoz

100 gr lor peyniri

1 çay kaşığı karabiber - biraz tuz

1 yumurta akı

Üstü için:

1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin


Tarifi:


1 Kabakları soyup iri rendeden geçirin Kıyılmış dereotu, maydanoz, 1 yumurta akı, biraz tuz ve karabiber ve lor peynirini koyup karıştırın

2 Pide hamurunu 9 parçaya ayırın Parçalara ayırdığınız hamurları unlu yerde incelterek oval biçiminde açın Ortalarına yeterince kabaklı içten koyup mekik şeklinde kapatın Yağlanmış bir fırın tepsisine sıralayın 15-20 dakika tekrar mayalandırın


3 Üzerlerine sulandırılmış yumurta sürüp, 200-220 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin Açık pembe renkte pişen pidelerin üzerine eritilmiş yağ sürün ve 5-10 dakika daha pişmesini sağlayın


Not: Kabaklı pide içini şöyle de yapabilirsiniz Önce, ince doğranmış 1 kuru soğanı 1-2 kaşık sıvıyağda börttürün irice rendelenmiş 2 adet kabağı, ince doğranmış 2 yeşil soğanı, tuz ve karabiberi ekleyin Kabaklar hafif yumuşayınca, kıyılmış dereotu ve maydanoz koyup ateşten indirin Ilık hale gelince suyunu süzgeçten süzdürün (Akan sıvıyı çorbanızda kullanın)




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla