Konu
:
Kabaklı Ev Pidesi
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Ev Pidesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Ev Pidesi
kabaklı pide nasıl yapılır - kabaklı pide iç nasıl hazırlanır - kabaklı pidenin tarifiMalzemeler:
1 ölçü pide hamuru
İçi için:
2 adet orta boy sakızkabağı
1/2 demet dereotu
4-5 dal maydanoz
100 gr
lor peyniri
1 çay kaşığı karabiber - biraz tuz
1 yumurta akı
Üstü için:
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Tarifi:
1 Kabakları soyup iri rendeden geçirin
Kıyılmış dereotu, maydanoz, 1 yumurta akı, biraz tuz ve karabiber ve lor peynirini koyup karıştırın
2 Pide hamurunu 9 parçaya ayırın
Parçalara ayırdığınız hamurları unlu yerde incelterek oval biçiminde açın
Ortalarına yeterince kabaklı içten koyup mekik şeklinde kapatın
Yağlanmış bir fırın tepsisine sıralayın
15-20 dakika tekrar mayalandırın
3 Üzerlerine sulandırılmış yumurta sürüp, 200-220 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
Açık pembe renkte pişen pidelerin üzerine eritilmiş yağ sürün ve 5-10 dakika daha pişmesini sağlayın
Not: Kabaklı pide içini şöyle de yapabilirsiniz
Önce, ince doğranmış 1 kuru soğanı 1-2 kaşık sıvıyağda börttürün
irice rendelenmiş 2 adet kabağı, ince doğranmış 2 yeşil soğanı, tuz ve karabiberi ekleyin
Kabaklar hafif yumuşayınca, kıyılmış dereotu ve maydanoz koyup ateşten indirin
Ilık hale gelince suyunu süzgeçten süzdürün
(Akan sıvıyı çorbanızda kullanın
)
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul