Yalnız Mesajı Göster

Ermenek Usulü Batırık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ermenek Usulü Batırık



Batırık - Karaman Yöresi Batırık Tarifi - Batırık Yapılışı



MALZEMELER


Duru Köftelik Bulgur 6 çay bardağı

Ceviz 1/2 kg

Kuru soğan 1 adet

Domates 1/2 kg

Domates kurusu 1/2 su bardağı

Maydonoz Yarım demet

Salatalık 3 adet

Yeşil biber 2 orta boy

Tuz 1 tatlı kaşığı

Pul biber 1 tatlı kaşığı

Reyhan 1 corba kaşığı

Lahana

YAPILIŞI


İnce bulgur tepsiye konulur Üzerine kaynatılıp soğutulmuş domates kurusu dökülür Yaz aylarıysa bolca domates rendelenip konur Soğan, ceviz, tuz, biber ilave edilip yoğrulur Yoğrulma işlemi tamamlandığında maydonoz ve reyhan konulur Yumuşayınca sıkmalar yapılır Arzu edilirse sıkmaların üzerine iri çekilmiş ceviz serpilir Tepside kalan batırık suyla sulandırılıp, çorba kıvamında yenir Arzu edilirse yanına soğan piyazı yapılır


NOT: Batırık Karaman Ermenek yöresine ait güzel lezzetlerden biridir Hele yaz aylarında buz gibi yapılıp yenilirse insanı ferahlatır Bol sebzeli olursa hafif olurBatırık kalbalıkta yenilirse dahda lezzetlenirBizim annelerimiz ölçüsüz göz kararı yaparlardıHatta fazla fazlada koyarlardı bir kısmetlisi gelir yer diye



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla