Konu
:
Ermenek Usulü Batırık
Yalnız Mesajı Göster
Ermenek Usulü Batırık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ermenek Usulü Batırık
Batırık - Karaman Yöresi Batırık Tarifi - Batırık Yapılışı
MALZEMELER
Duru Köftelik Bulgur 6 çay bardağı
Ceviz 1/2 kg
Kuru soğan 1 adet
Domates 1/2 kg
Domates kurusu 1/2 su bardağı
Maydonoz Yarım demet
Salatalık 3 adet
Yeşil biber 2 orta boy
Tuz 1 tatlı kaşığı
Pul biber 1 tatlı kaşığı
Reyhan 1 corba kaşığı
Lahana
YAPILIŞI
İnce bulgur tepsiye konulur
Üzerine kaynatılıp soğutulmuş domates kurusu dökülür
Yaz aylarıysa bolca domates rendelenip konur
Soğan, ceviz, tuz, biber ilave edilip yoğrulur
Yoğrulma işlemi tamamlandığında maydonoz ve reyhan konulur
Yumuşayınca sıkmalar yapılır
Arzu edilirse sıkmaların üzerine iri çekilmiş ceviz serpilir
Tepside kalan batırık suyla sulandırılıp, çorba kıvamında yenir
Arzu edilirse yanına soğan piyazı yapılır
NOT: Batırık Karaman Ermenek yöresine ait güzel lezzetlerden biridir
Hele yaz aylarında buz gibi yapılıp yenilirse insanı ferahlatır
Bol sebzeli olursa hafif olur
Batırık kalbalıkta yenilirse dahda lezzetlenir
Bizim annelerimiz ölçüsüz göz kararı yaparlardı
Hatta fazla fazlada koyarlardı bir kısmetlisi gelir yer diye
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul