Konu: Etli Aşır
Yalnız Mesajı Göster

Etli Aşır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Aşır



aşır yapılışı - aşır tarifi - etli aşır nasıl yapılır - Yörük yemeği



MALZEMELER:


Yarım kilo kemiksiz incik

2 su bardağı dövülmüş buğday

1 çay bardağı nohut

1 çorba kaşığı kimyon

1 çorba kaşığı pul biber

1 tutam tuz

150 gram tereyağı

150 gram ceviz içi


HAZIRLANIŞI:


Buğday ve nohudu bir gece suda bekletin Etle birlikte nohut ve buğdayı düdüklü tencerede bir saat pişirin, iyice pişmiş olan bu karışımı ezilene kadar dövün Tuz, pul biber ve kimyon ekleyin


Aşiri, servis yapılacak tabağa alın Bir tavada tereyağı eritip iri ceviz tanelerini ekleyerek biraz soteleyin


Cevizleri servis tabağındaki aşirin üzerine dökün


(Sıcak olarak servis yapılırken, üzerine mutlaka kimyon serpilmelidir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla