Konu
:
Etli Aşır
Yalnız Mesajı Göster
Etli Aşır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Aşır
aşır yapılışı - aşır tarifi - etli aşır nasıl yapılır - Yörük yemeği
MALZEMELER:
Yarım kilo kemiksiz incik
2 su bardağı dövülmüş buğday
1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı pul biber
1 tutam tuz
150 gram tereyağı
150 gram ceviz içi
HAZIRLANIŞI:
Buğday ve nohudu bir gece suda bekletin
Etle birlikte nohut ve buğdayı düdüklü tencerede bir saat pişirin, iyice pişmiş olan bu karışımı ezilene kadar dövün
Tuz, pul biber ve kimyon ekleyin
Aşiri, servis yapılacak tabağa alın
Bir tavada tereyağı eritip iri ceviz tanelerini ekleyerek biraz soteleyin
Cevizleri servis tabağındaki aşirin üzerine dökün
(Sıcak olarak servis yapılırken, üzerine mutlaka kimyon serpilmelidir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul