Konu
:
Soğan Aşı
Yalnız Mesajı Göster
Soğan Aşı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğan Aşı
Soğan Aşı tarifi - Soğan Aşı malzemeleri
Malzemeler :
* 1 kg kemikli parça et
* 2 demet taze soğan
* 2 orta boy patates
* 2 orta boy domates
* 1 Yemek kaşığı margarin
* 3 su bardağı su
* Nane, karabiber, tuz
Yapılışı :
* Etleri derince bir tencerede margarinle birlikte, sularını çekene kadar kavurun
* Taze soğanları başları bütün kalacak şekilde, yapraklarını küçük küçük doğrayın
* Küp doğranmış patatesler önce olmak üzere, ardından küp doğranmış domatesleri de etlere ilave edin
* Bütün malzemeleri lezzetleri birbirine geçecek gibi bir süre daha kavurun
* Etler sularını çekmeye başlayınca, su, tuz ve karabiberi de üzerine ilave edin
* Etler pişince, servis tabağına alıp, üzerine nane gezdirerek sunuma hazırlayın
Not : Soğan aşı Tekirdağ mutfağının geleneksel yemek uygulamalarından birsidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul