Konu: Soğan Aşı
Yalnız Mesajı Göster

Soğan Aşı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğan Aşı



Soğan Aşı tarifi - Soğan Aşı malzemeleri
Malzemeler :


* 1 kg kemikli parça et

* 2 demet taze soğan

* 2 orta boy patates

* 2 orta boy domates

* 1 Yemek kaşığı margarin

* 3 su bardağı su

* Nane, karabiber, tuz


Yapılışı :


* Etleri derince bir tencerede margarinle birlikte, sularını çekene kadar kavurun

* Taze soğanları başları bütün kalacak şekilde, yapraklarını küçük küçük doğrayın

* Küp doğranmış patatesler önce olmak üzere, ardından küp doğranmış domatesleri de etlere ilave edin

* Bütün malzemeleri lezzetleri birbirine geçecek gibi bir süre daha kavurun

* Etler sularını çekmeye başlayınca, su, tuz ve karabiberi de üzerine ilave edin

* Etler pişince, servis tabağına alıp, üzerine nane gezdirerek sunuma hazırlayın


Not : Soğan aşı Tekirdağ mutfağının geleneksel yemek uygulamalarından birsidir

Alıntı Yaparak Cevapla