Yalnız Mesajı Göster

Çeşnili Patates Kızartması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çeşnili Patates Kızartması



Çeşnili patates kızartması tarifi - Çeşnili patates kızartmasının yapılışı

Malzemeler:


- 4 adet patates

- 1 tatlı kaşıgı sebzeli çeşni

- 2 su bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı


Patatesleri soyarak iyice yıkayın ve istediginiz şekilde dilimleyin, daha sonra patateslerin suyunu peçete ile alın sebzeli çeşni ile karıştırın ve iyice kızdırdıgımız kızartma yagımızın içine patatesin yarısını katın kızardıktan sonra, içine peçete serdigimiz servis tabagımıza alın, diger yarısını kızartın eger vaktimiz varsa hazırladıgımız patatesleri buzdolabı poşetine koyup buzlukta 1-2 saat bekletip kızartırsak çıtır çıtır olur yada önceden buzluga atmak istiyorsanız kobuklarını kazıdıgımız patatesleri dogradıktan sonra bekletmeden kaynayan tuzlu suda rengi hafif degişene kadar haşlayın sonra buzluga atın istediginiz zaman kullanabilirsiniz (saglık açısından biraz haşlayıp dolaba kaldırmanız gerekli unutmayın)

Alıntı Yaparak Cevapla