Konu
:
Çeşnili Patates Kızartması
Yalnız Mesajı Göster
Çeşnili Patates Kızartması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çeşnili Patates Kızartması
Çeşnili patates kızartması tarifi - Çeşnili patates kızartmasının yapılışı
Malzemeler:
- 4 adet patates
- 1 tatlı kaşıgı sebzeli çeşni
- 2 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
Patatesleri soyarak iyice yıkayın ve istediginiz şekilde dilimleyin, daha sonra patateslerin suyunu peçete ile alın sebzeli çeşni ile karıştırın ve iyice kızdırdıgımız kızartma yagımızın içine patatesin yarısını katın kızardıktan sonra, içine peçete serdigimiz servis tabagımıza alın, diger yarısını kızartın
eger vaktimiz varsa hazırladıgımız patatesleri buzdolabı poşetine koyup buzlukta 1-2 saat bekletip kızartırsak çıtır çıtır olur
yada önceden buzluga atmak istiyorsanız kobuklarını kazıdıgımız patatesleri dogradıktan sonra bekletmeden kaynayan tuzlu suda rengi hafif degişene kadar haşlayın sonra buzluga atın istediginiz zaman kullanabilirsiniz (saglık açısından biraz haşlayıp dolaba kaldırmanız gerekli unutmayın)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul