Yalnız Mesajı Göster

Bayat Ekmekten Naneli Pazılı Peynirli Tart

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayat Ekmekten Naneli Pazılı Peynirli Tart



bayat ekmek tarifleri - bayat ekmekleri değerlendirme



Malzemeleri:


2 yumurta(1 yumurtanın sarısı ayrılacak)

2 su bardağı bayat ekmek unu

1 çay bardağı yoğurt

6-7 dal ince ince kıyılmış taze nane

3 bardak kepek unu (buğday unu kullanabilirsiniz)

¼ çay bardağı buzlu su(kıtır kıtır olması için)

1 su bardağı zeytinyağı

1 paket kabartma tozu

1 silme tatlı kaşığı tuz
Üzeri için :

200 gr beyaz peynir

1/4 demet maydanoz

1/4 demet pazı yaprağı (1 bardak suyla haşlanmış ve rondodan geçirilmiş)

Yarım su bardağı süt
Süslemek için:

Çörekotu ve sivri biber

Hazırlanışı:


1-Bayat ekmek ununu havuz şeklinde açıyoruz

2-Yumurta,yoğurt,tuz su,zeytinyağını ilave ediyoruz

3-Kaşıkla yedire yedire karıştırıyoruz

4-Kabartma tozu ve un ilavesiyle hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz

5-İnce kıyılmış taze naneleri ilave ediyoruz

6-Hazırladığımız hamuru merdaneyle tart kalıbı boyunda açıyoruz

7-Yağlanmış tart kalıbına ,kenarlarını elimizle yukarı doğru çekerek yayıyoruz

8-Diğer tarafta maydanozları iri iri kıyıyoruz,

9-Rondodan geçirdiğimiz pazı,maydanoz, ufalanmış beyaz peynirle harmanlıyoruz

10-Hazırladığımız tart kalıbının üzerine eşit miktarda dağıtıyoruz

11-Süt ve ayırdığımız yumurta sarısınızı iyice çırpıp

12-Peynirli karışımın üzerine gezdirerek döküyoruz

13-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tartın üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz

14-Çörekotu ve biberle süsleyip

15-Sevgiyle sunuyoruz

Afiyet olsun (yanında bol köpüklü buz gibi ayran harika oluyor)

Alıntı Yaparak Cevapla