Konu
:
Bayat Ekmekten Naneli Pazılı Peynirli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Bayat Ekmekten Naneli Pazılı Peynirli Tart
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bayat Ekmekten Naneli Pazılı Peynirli Tart
bayat ekmek tarifleri - bayat ekmekleri değerlendirme
Malzemeleri:
2 yumurta(1 yumurtanın sarısı ayrılacak)
2 su bardağı bayat ekmek unu
1 çay bardağı yoğurt
6-7 dal ince ince kıyılmış taze nane
3 bardak kepek unu (buğday unu kullanabilirsiniz)
¼ çay bardağı buzlu su(kıtır kıtır olması için)
1 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 silme tatlı kaşığı tuz
Üzeri için :
200 gr beyaz peynir
1/4 demet maydanoz
1/4 demet pazı yaprağı (1 bardak suyla haşlanmış ve rondodan geçirilmiş)
Yarım su bardağı süt
Süslemek için:
Çörekotu ve sivri biber
Hazırlanışı:
1-Bayat ekmek ununu havuz şeklinde açıyoruz
2-Yumurta,yoğurt,tuz su,zeytinyağını ilave ediyoruz
3-Kaşıkla yedire yedire karıştırıyoruz
4-Kabartma tozu ve un ilavesiyle hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz
5-İnce kıyılmış taze naneleri ilave ediyoruz
6-Hazırladığımız hamuru merdaneyle tart kalıbı boyunda açıyoruz
7-Yağlanmış tart kalıbına ,kenarlarını elimizle yukarı doğru çekerek yayıyoruz
8-Diğer tarafta maydanozları iri iri kıyıyoruz,
9-Rondodan geçirdiğimiz pazı,maydanoz, ufalanmış beyaz peynirle harmanlıyoruz
10-Hazırladığımız tart kalıbının üzerine eşit miktarda dağıtıyoruz
11-Süt ve ayırdığımız yumurta sarısınızı iyice çırpıp
12-Peynirli karışımın üzerine gezdirerek döküyoruz
13-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tartın üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
14-Çörekotu ve biberle süsleyip
15-Sevgiyle sunuyoruz
Afiyet olsun (yanında bol köpüklü buz gibi ayran harika oluyor)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul