Konu
:
Bayat Ekmekten Tartölet
Yalnız Mesajı Göster
Bayat Ekmekten Tartölet
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bayat Ekmekten Tartölet
bayat ekmekten tartölet tarifi - bayat ekmek tarifleri - bayat ekmekleri değerlendirme
Malzemeleri
*175 gr oda sıcaklığında margarin
*1 yumurta
*pk
vanilya
*1
5 çay b
pudra şekeri
*1
5 su b
un
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 su bardağı bayat ekmek içi(rondodan geçirilmiş)
*Üzeri için böğürtlenli jöle( pakette ki tarife göre hazırlanmış)
*muz parçaları
Hazırlanışı:
1-Margarin,pudra şekeri,yumurta,vanilya karıştırıyoruz
2-Ardından un,ve ekmek içini ilave edip hamur haline getirip,
3-Portakal rendesini de ilave edip kulak memesindan biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz
4-15 dakika buzdolabında beklettikten sonra,tartölet kalıplarına yerleştirip,
5-165 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz
6-Üzeri kızarmadan daha beyazken fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz
7-Diğer tarafta jöleyi hazırlıyoruz
tartöletlere eşit miktarda üzerlerine gezdirip muz taneleriyle süslüyoruz
Sevdiklerimize ikram ediyoruz
AFİYET OLSUNNN (Yaklaşık 12 adet tartölet elde ediyoruz)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul