Yalnız Mesajı Göster

Bayat Ekmekten Tartölet

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayat Ekmekten Tartölet



bayat ekmekten tartölet tarifi - bayat ekmek tarifleri - bayat ekmekleri değerlendirme



Malzemeleri


*175 gr oda sıcaklığında margarin


*1 yumurta


*pkvanilya


*15 çay b pudra şekeri


*15 su b un


*1 portakal kabuğu rendesi


*1 su bardağı bayat ekmek içi(rondodan geçirilmiş)


*Üzeri için böğürtlenli jöle( pakette ki tarife göre hazırlanmış)


*muz parçaları


Hazırlanışı:


1-Margarin,pudra şekeri,yumurta,vanilya karıştırıyoruz


2-Ardından un,ve ekmek içini ilave edip hamur haline getirip,


3-Portakal rendesini de ilave edip kulak memesindan biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz


4-15 dakika buzdolabında beklettikten sonra,tartölet kalıplarına yerleştirip,


5-165 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz


6-Üzeri kızarmadan daha beyazken fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz


7-Diğer tarafta jöleyi hazırlıyoruztartöletlere eşit miktarda üzerlerine gezdirip muz taneleriyle süslüyoruz


Sevdiklerimize ikram ediyoruz


AFİYET OLSUNNN (Yaklaşık 12 adet tartölet elde ediyoruz)

Alıntı Yaparak Cevapla