Konu
:
Güveçte Kuru Şeker Fasülyesi
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Kuru Şeker Fasülyesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Kuru Şeker Fasülyesi
kuru fasülye - güveçte kuru fasülye nasıl yapılır - şeker fasülyesi
Malzemeler:
250 gr kuşbaşı et
2 su bardağı kuru şeker fasülyesi veya kuru fasülye
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
4 adet acı kırmızı biber
2 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
2 çorba kaşığı terteyağ ve sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
pulbiber
Yapılışı:
Kuru şeker fasülyesi ile yapacaksanız 5 saat su içinde ıslatsanız yeterli ama normal kuru fasülye
ile yapacaksanız fasülyeyi yıkayıp bir taşım bol suda kaynatın bir gece suyunu süzmeden bekletin biraz haşlayın öyle yemeğe ekleyin
yağ eritilir et eklenerek biraz pişirilir
soğan, sarımsak soyulur
incecik doğranır
eklenır pişirilir
kuru biberler bütün atılır yoksa pul biber eklenir,salcalar eklenır karıstırılır
suzulmus fasulye eklenır
tuz eklenır karıstırılır
sıcak su eklenır once harlı ateste kaynatılır sonra orta ateste pişirilir
suyu azalırsa arada su eklenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul