Konu
:
Basala
Yalnız Mesajı Göster
Basala
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Basala
Basala Tarifi - Basala Nasıl Yapılır - Basala Malzemeleri
Basala
MALZEMELER:
200 gram kuşbaşı et (tavuk veya kuzu)
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Kırmızı biber
1,5 su bardağı nohut
Hazırlanışı:
Bir gece önceden nohudu ılık suda ıslatın
Önce yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşene kadar sıvıyağda kavurun
Buna eti ekleyin ve bir süre daha etler hafif pişene kadar kavurun
Yemeğe domates ve biber salçasını da ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin
Son olarak nohutları, tuz ve baharatı da tencereye ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika kadar daha yemeği karıştırmaya devam edin
Yemeğin üzerini 2-3 parmak geçecek miktarda sıcak su ekleyin ve nohutlar iyice pişene kadar orta ateşte kaynatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul