Konu
:
Yunanmutfagindan Karides Tava
Yalnız Mesajı Göster
Yunanmutfagindan Karides Tava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yunanmutfagindan Karides Tava
Gereçler:
25 adet orta boy karides
Tuz
1 limon suyu
1 çay bardağı un
3 yumurta
1 bardak galeta unu 1,5 sıvı yağ
Garnitürü:
1/ 2 demet maydanoz
1 limon
1/ 2 tertip tartar sos
Yapılışı:
1
Karideslerin çiğ olarak başlarını kopartın ve kabuklarını soyun
Bıçağın ucuyla sırtını boydan boya çizerek, içindeki siyah bağırsağı çıkartın
Sırtından uzunlamasına kesip yaprak gibi ikiye açın
Tuz ve limon suyu ile karıştırın
2
Yumurtaları bir kaba kırın ve hafif çırpın
Un ve galetayı da ayrı tabaklara koyun
Karidesleri önce una, sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın
Karideslerin üzerine elinizle bastırarak şekil verin
3
Yağı kızdırın ve karidesleri içine atarak 2-3 dakika arayla pembe renkte kızartın
Önce süzgece çıkartın, kağıt üzerinde yağını aldıktan sorna, uygun bir tabağa yerleştirin
Limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin
Ayrı olarak tartar sosu ile de servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul