Konu
:
Adana Üsülü Patlıcan Tava
Yalnız Mesajı Göster
Adana Üsülü Patlıcan Tava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Adana Üsülü Patlıcan Tava
Gereçler:
1kğ adana patlıcanı
Yarım kilo kuzu eti
6 adet domates
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı biber salçası Bir tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Toprak güveç
Bir baş sarımsak
Yapılışı:
Patlıcanların kabukları alacalı soyularak içi su dolu kabın içine birazda tuz atılarak küp şeklinde doğranır
Ve acısının çıkması için yarım saat bekletilir
Ayrı yerde kabukları soyulmuş domates doğranmış et ve ufak doğranmış biberler Toprak güvece önce kuzu eti biraz salça Üzerine suları süzülmüş patlıcan domates biber ve sarımsak
diğer malzemeleri koyarak fırında 1 saat pişirilerek sıcak servis yapılır
Servis Önerileri:
yanın da pirinç pilavıyla servis yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul