Konu
:
Sarimsak Kebabi
Yalnız Mesajı Göster
Sarimsak Kebabi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarimsak Kebabi
SARIMSAK KEBABI
M a l z e m e l e r
* 500 gr
yağlı kıyma,
* 500 gr
taze baş sarımsak,
* 1 kahve fincanı nar pekmezi,
* Karabiber ve tuz
HAZIRLANIŞI:
Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur
Etten ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır
Sarımsakların başları ayrılmadan ortadan ikiye bölünür
Şişe bir köfte bir sarımsak saplanır
Mangalda pişirilir
Pişirilen kebaplar bir tepsiye dizilir
Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul