Konu
:
Sarimsak Aşi
Yalnız Mesajı Göster
Sarimsak Aşi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarimsak Aşi
SARIMSAK AŞI
M a l z e m e l e r
1 kg
taze sarımsak
500 gr
orta yağlı kuşbaşı et
1 kg
süzülmüş yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam hasbir (safran)
Yeterince tuz,nane,su
HAZIRLANIŞI:
Önce et tencerede kavrulur,içine tuz ve su ilave edilip,nohudu konur
Nohut ve et yumuşayıncaya kadar pişirilir
Sarımsaklar 2-3 cm
uzunluğunda doğranmış şekilde tencereye eklenir
Sarımsak çabuk pişeceğinden ocaktan almadan birkaç dakika önce ayrı bir kapta yoğurt,un ve yağ iyice çırpılır
Pişen yemeğin suyundan bir bardak eklenerek karıştırılır
Bu karışım yemeğin içine aktarılır
Aktarma sırasında yemek sürekli karıştırılır
Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alınır ve üzeri kızdırılmış yağlı hasbirle süslenip servis yapılır
Süper Bir Yemek arkadaslar Mutlaka Yemeyenler Bir Denesin
AFIYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul