Konu
:
Domatesli Antrikot
Yalnız Mesajı Göster
Domatesli Antrikot
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domatesli Antrikot
Domatesli antrikot
Domatesli antrikot
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk
PİŞME SÜRESİ: 30-35 dk
Malzemeler:
6 parça antrikot
6-8 marul yaprağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
6 patates
6 domates
6 diş sarımsak
1'er tatlı kaşığı kimyon ve kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Marinat malzemesi:
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı süt
Hazırlanışı:
* Marinat için; zeytinyağı, limon suyu ve sütü çukur bir kapta karıştırın
Antrikotları ekleyip 5 saat bekletin
Etleri alıp süzün
Patatesleri soyup yuvarlak dilimleyin
Domatesleri soyup rendeleyin
Sarımsakları soyup halka halka dilimleyin
* Bir kaşık zeytinyağını teflon tavada ısıtın
Antrikotları ekleyip iki taraflı kızartın
Patates dilimlerini aynı tavada kızartın
Marul yapraklarını bol suyla yıkayıp kâğıt havluyla kurulayın
Üç marul yaprağını yağlanmış kare fırın kabına yerleştirin
* Marul yapraklarının üzerine antrikot ve patatesleri dizin
Kalan yağı tavada kızdırıp sarımsakları pembeleştirin
Domates, kimyon, kekik, karabiber ve tuz ekleyip kısık ateşte pişirin
Domates sosunu patateslerin üzerine paylaştırın
Kalan marul yapraklarını üzerlerine kapatın
Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın
* Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin
Alüminyum folyoyu kabın üzerinden alıp fırın sıcaklığını 180 dereceye düşürün
10-15 dakika daha pişirin
Marul yapraklarını etlerin üzeriden alıp servis tabaklarına paylaştırın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul