Konu: Kabak Graten
Yalnız Mesajı Göster

Kabak Graten

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Graten



6 adet irice Kabak
2 su bardağı Süt
1 yemek kaşığı Tereyağ
2 yemek kaşığı Un
1 kase Beyaz Peynir
1 bağ Dereotu
1 kahve fincanı Kaşar Peynir
Tuz, Kara Biber, Pul Biber

Malzemeler ; 6 kişi için Kabakları iyice yıkayıp kazıyın Uzunlamasına ortadan ikiye bölün Az tuzlu suda 5-10 dakika pişirin Yumuşayınca içlerini karnıyarık gibi açarak boşaltın

Beyaz peynir, dereotuve karabiber karışımı ile doldurun Diğer tarafta süt, un ve yağı karıştırarak pişirip Bir beşamel sos hazırlayın Tek tek kabakların üzerine yayın 180° Clik fırına verin Biraz kızardıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ve pul biberle süsleyerek tekrar fırınlayın

Sıcakken servis yapın
Kısık ateşte pişirilen yemek daha lezzetli olur

Alıntı Yaparak Cevapla