Yalnız Mesajı Göster

Taze Etli Bezelye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Etli Bezelye



1 Kg Taze Bezelyenin içi
250 gr Kuşbaşı Et
1 adet Kuru Soğan
3 adet Domates
3 kaşık Yağ
3 su bardağı Su
1 tatlı kaşığı Toz Şeker
Tuz


Malzemeler ; 4 kişi için Kuşbaşı Et ile çentilmiş soğan birlikte ve et suyunu çekene kadar yağda kavrulur Üzerine kabuğu soyulmuş ve ince ince kesilmiş domates eklenir Kavrulmaya devam edilir

Domatesler öldürüldükten sonra, İç bezelye atılır ve rengi hafifçe dönene kadar kavrulmaya devam edilir

Bu yarı pişmiş karışımın üstüne, 3 bardak Su, tuz, bir tatlı kaşığı şeker konur ve kapağı kapatılarak, bezelye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir

Bu yemek konserve bezelye ile yapılırsa, domateslerin kavrulması sonrası, bezelye kavrulmadan, doğrudan su ilave edilerek içine katılır ve pişirilir Miktar olarak 2 su bardağı bezelye yeterlidir

Alıntı Yaparak Cevapla