Yalnız Mesajı Göster

İspanakli Krep

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanakli Krep



1 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz

İÇİNE
500 gram ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı lor peyniri
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Malzemeler ; 4 kişi için Süt, un,yumurta, sıvıyağ ve bir tutam tuzu çırpın Yağlanmış, kızgın teflon tavaya kepçe ile alıp dökün

Bir tarafı pişince, çevirip diğer tarafını pişirin Pişen krepleri tavadan alın Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın

Ayrı bir yerde 1 çorba kaşığı sıvıyağda, ince kıyılmış soğanı kavurun Ispanağı da ince kıyıp, kavurma işlemine devam edin Tuzunu katıp, ıspanağı ocaktan alın Lor peynirini ekleyin Hazırladığınız ıspanaklı harcı, kreplerin üzerine paylaştırın Rulo şeklinde (dilediğiniz şekilde de olur) sarın Fırın tepsisine yerleştirin Üzerlerine, rendelenmiş kaşar peyniri serpin

Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında, üzeri kızarana kadar pişirin
Fırından alıp, sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla