Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı



Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı - Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı Tarifi - Ana Yemekler

Malzemeler :

Yarım Kg Tavuk But

2 Havuç

1 Patates

1 Su B Bezelye

1 Soğan

5 Diş Sarımsak

1 Kase Ev Yapımı Konserve Domates

Domates Kurusu

Biberiye

Sıvıyağ

Tuz

Tane Karabiber

Kapatmak İçin:

3 Su B Söke Un

Tuz

Su

Hazırlanışı

Un, su ve tuzu geniş bir kapta yoğurun Kıvama gelince hamuru sekize bölün Tavaya sıvıyağ dökün Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp tavada yarım kıvamda pişirin ve bir tabağa alın Doğranmış tavuk etini tavada kavurun Soğanları doğrayın Tavaya ekleyin dilerseniz karabiber de dökebilirsiniz

Tavuklar piştikten sonra patates ve havuçları da ekleyin Biberiye ve tuzu da koyduktan sonra iyice karıştırın Sekiz küçük güveci elinizle ıslatın Hazırladığınız iç harcı küçük güveçlere paylaştırın

Üzerlerine birer tane domates kurusu koyun Hamurları güveçleri kapatacak kadar açın İçleri koyduğunuz güveçlerin ağzını hamurla kapatın ve tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hamuru kızarıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla