Konu
:
Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı
Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı - Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı Tarifi - Ana Yemekler
Malzemeler :
Yarım Kg
Tavuk But
2 Havuç
1 Patates
1 Su B
Bezelye
1 Soğan
5 Diş Sarımsak
1 Kase Ev Yapımı Konserve Domates
Domates Kurusu
Biberiye
Sıvıyağ
Tuz
Tane Karabiber
Kapatmak İçin:
3 Su B
Söke Un
Tuz
Su
Hazırlanışı
Un, su ve tuzu geniş bir kapta yoğurun
Kıvama gelince hamuru sekize bölün
Tavaya sıvıyağ dökün
Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp tavada yarım kıvamda pişirin ve bir tabağa alın
Doğranmış tavuk etini tavada kavurun
Soğanları doğrayın
Tavaya ekleyin dilerseniz karabiber de dökebilirsiniz
Tavuklar piştikten sonra patates ve havuçları da ekleyin
Biberiye ve tuzu da koyduktan sonra iyice karıştırın
Sekiz küçük güveci elinizle ıslatın
Hazırladığınız iç harcı küçük güveçlere paylaştırın
Üzerlerine birer tane domates kurusu koyun
Hamurları güveçleri kapatacak kadar açın
İçleri koyduğunuz güveçlerin ağzını hamurla kapatın ve tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hamuru kızarıncaya kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul