Yalnız Mesajı Göster

Barbunyalı İçli Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barbunyalı İçli Köfte



Adana Yöresi İçli Köfte - İçli Köfte Barbunyalı - İçli Köfte Tarifi
Malzeme


Duru Çiğ köftelik Bulgur 1 1/2 su bardağı

Su 1 su bardağı

Soğan 2 büyük boy

Kıyma(yağsız) 1 1/4 su bardağı

Kimyon 1 tatlı kaşığı

Karabiber 1 tatlı kaşığı

Kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı

Nane 1 yemek kaşığı

Tuz 1 tatlı kaşığı

Sıvı Yağ 2 su bardağı

Porsiyon Adeti : 6


YAPILIŞI


İçi:


Barbunya yıkanır akşamdan ıslatılır , ertesi gün 2 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanırSoğan soyulur,yıkanır ve ince doğranırYağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavrulur ve salça ilave edilerek biraz daha çevrilirHaşlanmış barbunya ,tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır Dışı :Bir tepside Bulgur,ince kıyılmış soğan,yumurta,salça,un ve tuz karıştırılırEl ıslatılarak kulak memesi yumuşaklığında kıvamlı hamur haline gelinceye kadar yoğrulurCeviz büyüklüğünde parçalar alınarak ortası açılır(yumurta kabuğu gibi)Hazırlanan içten bir yemek kaşığı kadar konur ağzı kapatılırGeniş bir tenc erede su kaynatılır,tuz ve limonsuyu eklenirKöfteler bu suya salınarak pişirilir(köfteler suyun yüzeyine çıkınca pişmiş demektir)Limon ile birlikte sıcak olarak servis yapılır(KKHallaç)


NOT: Tarif Adana yöresinden alınmıştır

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla