Konu
:
Barbunyalı İçli Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Barbunyalı İçli Köfte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barbunyalı İçli Köfte
Adana Yöresi İçli Köfte - İçli Köfte Barbunyalı - İçli Köfte Tarifi
Malzeme
Duru Çiğ köftelik Bulgur 1 1/2 su bardağı
Su 1 su bardağı
Soğan 2 büyük boy
Kıyma(yağsız) 1 1/4 su bardağı
Kimyon 1 tatlı kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı
Nane 1 yemek kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Sıvı Yağ 2 su bardağı
Porsiyon Adeti : 6
YAPILIŞI
İçi:
Barbunya yıkanır akşamdan ıslatılır , ertesi gün 2 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanır
Soğan soyulur,yıkanır ve ince doğranır
Yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavrulur ve salça ilave edilerek biraz daha çevrilir
Haşlanmış barbunya ,tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır
Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır
Dışı :Bir tepside Bulgur,ince kıyılmış soğan,yumurta,salça,un ve tuz karıştırılır
El ıslatılarak kulak memesi yumuşaklığında kıvamlı hamur haline gelinceye kadar yoğrulur
Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak ortası açılır(yumurta kabuğu gibi)
Hazırlanan içten bir yemek kaşığı kadar konur ağzı kapatılır
Geniş bir tenc erede su kaynatılır,tuz ve limonsuyu eklenir
Köfteler bu suya salınarak pişirilir(köfteler suyun yüzeyine çıkınca pişmiş demektir)Limon ile birlikte sıcak olarak servis yapılır
(K
K
Hallaç)
NOT: Tarif Adana yöresinden alınmıştır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul