Konu
:
Kocan Beğendi
Yalnız Mesajı Göster
Kocan Beğendi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kocan Beğendi
Kocan Beğendi Tarifi - Kocan Beğendi Malzemeleri - Kocan Beğendi Yapılışı
Malzemeler :
Köftesi İçin:
300 Gr
Kıyma
1 Yumurta
1 Küçük Soğan
Galeta Unu
Maydanoz
Tuz
Karabiber
İç Harcı İçin:
Bezelye
Havuç
Üzeri İçin:
Ketçap
Mayonez
Pilavı İçin:
2 Su B
Pirinç
1 Çorba K
Tereyağı
Sıvıyağ
1 Su B
Etsuyu
Safran
Su
Tuz
Salatası İçin:
Közlenmiş Kırmızı Biber
Ceviz
Sarımsak
Yeşil Soğan
Maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Fırında Elma Dilimi Patates
2 Patates
Tuz
Karabiber
Toz Kırmızı Biber
Zeytinyağı
Karışık Turşu
Hazırlanışı
Köftesi için; bir kabın içine kıymayı, doğranmış maydanozları, yumurtayı ve rendelenmiş soğanı koyuyoruz
Galeta ununu, tuzu ve karabiberi katıp karıştırıyoruz
Yağlamış olduğumuz fırın tepsisine limon büyüklüğünde kıyma karışımını alıp kalp kalıpla şekil veriyoruz
Garnitürü için; bezelyeleri ve küp küp doğradığımız havuçları haşlıyoruz ve bir kasede karıştırıyoruz
Garnitürümüzden köftelerin üstüne tamamen kapatmayacak şekilde koyuyoruz
6 adet köftemizi tepsiye diziyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çok kurutmadan pişmeye bırakıyoruz
Köftelerin üzerini mayonez ve ketçapla süslüyoruz
Fırında patates için; az haşladığımız patatesleri elma dilimi şeklinde doğruyoruz
Fırın tepsimize koyarak üzerine karabiber ve toz kırmızı biber serpiyoruz
Üzerlerine biraz da sıvıyağ döküp fırına veriyoruz
Pilavımızı hazırlamak için; tereyağını ve sıvıyağı tencereye koyuyoruz
İçine pirinci, et suyunu, safranı ve tuzu ekleyip kavuruyoruz
Sonra suyunu ekleyerek pişmeye bırakıyoruz
Pişen pilavımızı dinlendiriyoruz
Salatayı hazırlamak için; yeşil soğanları, maydanozları, közlenmiş kırmızı biberleri doğrayarak geniş bir kaba alıyoruz
İçine cevizi, tuzu, pul biberi ve zeytinyağını ekliyoruz ve kepçeyle karıştırıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul