Yalnız Mesajı Göster

Balıklı Ravioli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balıklı Ravioli



Hamsili Ravioli - İtalyan Mantısı - Ravioli Nasıl Yapılır


MALZEMESİ 4 kişilik


350 gram ravioli

2 hamsi veya benzeri bir balık

safran veya zerdeçal

parmezan peyniri ya da eski kaşar rendesi

1 demet roka

100 gram gorgonzola peyniri

süt

sarımsak

tereyağı

tuz

karabiber

YAPILIŞI:


1) Rokayı temizleyip iyice yıkadıktan sonra kurutun ve soyulmuş yarım diş sarımsak, 3 çorbakaşığı süt, hamsi ya da benzeri balıkla birlikte mikserden geçin

2) Gorgonzolayı zar şeklinde doğrayın, sonra da 30 gram (2 çorba kaşığı) tereyağı ve 3 çorbakaşığı sütle birlikte bir kaba koyup çözdürün sıcak tutun

3) Ravioliyi tuzlu su dolu bir kapta haşlayın


Bu suya bir paket de safran ya da zerdeçal ilave etmelisiniz!! Ravioliyi süzün, hazırladığınız sosla karıştırıp üstüne rendelenmiş parmezan peyniri ya da eski kaşar serpin Birkaç dakika kızarttıktan sonra servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla