Konu
:
Minestrone (İtalyan Sebze Çorbası)
Yalnız Mesajı Göster
Minestrone (İtalyan Sebze Çorbası)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Minestrone (İtalyan Sebze Çorbası)
Minestrone (İtalyan Sebze Çorbası)
İtalyan mutfağının lezzetli örneklerinden olan bu çorba, sofralarınıza farklı bir damak tadı getirecek
Minestrone (İtalyan Sebze Çorbası)
MALZEMELER:
1 kabak
1 havuç
5-6 yaprak ıspanak
2 soğan
1 patates
1 çay bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)
1 patates
1 yemek kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 et bulyon
Tuz-Karabiber
Sosu için:
Birkaç yaprak taze fesleğen
3 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Zeytinyağında, küp küp doğranmış soğanlar ve sarımsak kavrulur
Salça ve sarımsak eklenerek kavrulmaya devam edilir
Küp küp doğranmış havuç, patates, ıspanak, kuru fasulye, kabak ve domates eklenir
Biraz daha kavurup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenir
Pişmeye bırakılır
Yaklaşık olarak 20 dakika orta ateşte pişirilir
İnmesine yakın köftelik bulguru eklenip karıştırılır
Tuz ve biber ile tatlandırılır
Servis tabaklarına alınır
Üzerine fesleğen sosu eklenerek ikram edilir
Fesleğenli sosun hazırlanışı: Fesleğen yaprakları, sarımsak ve zeytinyağı robottan geçirilir
Bu sostan çorbanın üzerine –arzuya göre- gezdirilir
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul