Konu
:
Çin Usulü Rulo
Yalnız Mesajı Göster
Çin Usulü Rulo
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çin Usulü Rulo
içindekiler
3-4 dilim bayat ekmek
Kimyon
800 gr hindi kıyması
1 çorba kaşığı un
Kırmızı toz biber
100 gr süzme yoğurt
2 yumurta
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
Yarım limon kabuğu rendesi
Tuz
2 tatlı kaşığı köri tozu
50 gr susam
1 kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tereyağı
200 ml soya sosu
350 gr erişte
600 gr karışık taze sebze (dondurulmuş garnitür olabilir)
hazırlanışı
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
Büyük bir fırın kabını veya tepsisini yağlayın
Bayat ekmeği ufalayıp ıslatın ve suyunun süzülmesini bekleyin
Eti süzme yoğurt, un, ekmek, yumurta, kimyon, pul biber ve çeşitli baharatlar ilave ederek iyice karıştırın
Karışımdan ekmek somununa benzer bir şekil oluşturun ve üzerine susam serpin
Ruloyu fırın tepsisine bir alüminyum folyoya sararak yerleştirin
Fırının orta bölmesinde 200 derecede 45 dakika kadar pişirin
Folyoyu pişme süresinin ilk 10-15 dakikasından sonra üzerinden alın
Bu arada erişteyi paketin üzerindeki tarife göre tuzlu suda haşlayın
Biberi ikiye bölüp içini temizleyin ve doğrayın
Tereyağında biraz kavurduktan sonra içine soya sosunu ilave edin ve 2-3 dakika daha kısık ateşte pişirin
Sebzeleri sıcak suda haşlayın
Erişteyle birlikte rulonun kabına ilave ederek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul