Konu
:
Lahana Turşulu Gulaş
Yalnız Mesajı Göster
Lahana Turşulu Gulaş
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lahana Turşulu Gulaş
içindekiler
600 gr dana eti
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
1 çorba kaşığı doğranmış domates
2 defne yaprağı
Tuz
2 soğan
500 ml et suyu
350 gr lahana turşusu
4 çorba kaşığı süt kreması
hazırlanışı
Eti temizleyip kuşbaşı doğrayın
Soğanları soyup ince ince dilimleyin
Margarini tencerede eritin
Eti porsiyonlar halinde kızartıp bir kenarda bekletin
Soğanları da aynı yağda hafifçe kavurun
Tencereyi ateşten alın
Kırmızı biber ekleyip karıştırın
Sarımsağı soyup ezin
Domates ile tencereye ekleyip karıştırın
Eti ilave edin
Tuzlayıp defne yapraklarını içine katın
Tencereye etleri örtecek kadar et suyu ilave edin
Kapağını kapatıp 30-40 dakika pişirin
Turşuyu doğrayıp tencereye ekleyin
Kapağını kapatıp 20 dakika daha pişirin
Gerekirse bir miktar et suyu ilave edin
Gulaşı tabaklara paylaştırıp üzerlerine bir çorba kaşığı krema dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul