Yalnız Mesajı Göster

Lahana Turşulu Gulaş

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lahana Turşulu Gulaş




içindekiler

  • 600 gr dana eti
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çorba kaşığı doğranmış domates
  • 2 defne yaprağı
  • Tuz
  • 2 soğan
  • 500 ml et suyu
  • 350 gr lahana turşusu
  • 4 çorba kaşığı süt kreması
hazırlanışı

  • Eti temizleyip kuşbaşı doğrayın Soğanları soyup ince ince dilimleyin
  • Margarini tencerede eritin Eti porsiyonlar halinde kızartıp bir kenarda bekletin Soğanları da aynı yağda hafifçe kavurun Tencereyi ateşten alın Kırmızı biber ekleyip karıştırın
  • Sarımsağı soyup ezin Domates ile tencereye ekleyip karıştırın Eti ilave edin Tuzlayıp defne yapraklarını içine katın
  • Tencereye etleri örtecek kadar et suyu ilave edin Kapağını kapatıp 30-40 dakika pişirin
  • Turşuyu doğrayıp tencereye ekleyin Kapağını kapatıp 20 dakika daha pişirin Gerekirse bir miktar et suyu ilave edin Gulaşı tabaklara paylaştırıp üzerlerine bir çorba kaşığı krema dökün

Alıntı Yaparak Cevapla