Yalnız Mesajı Göster

Kievski Tavuk Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kievski Tavuk Tarifi



Malzemeler


1/ 2 bardak tereyağı

Kızartmak için yeteri kadar sıvıyağ

8 adet tavuk gögsü ( derisi ve kemikleri çıkarılıp hafifçe yassıltılmış)

1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

1 adet dövülmüş karanfil

1 yemek kaşığı kıyılmış sarmısak

Biraz tuz ve karabiber 1/ 2 bardak un

2 yumurta ( çırpılmış)

Galeta unu






Yapılışı


1 Tavuk gögüslerini yağlı kağıt arasında döverek inceltin

2 Tereyağını bir kasede karıştırarak yumuşatın Kıyılmış maydanoz, karanfil, sarmısak, tuz ve karabiber katın ve sekiz eşit kısma bölün

3 Tavuk gögüslerinin içine resimde görüldüğü gibi bu içten koyup rulo biçiminde sarın; buzdolabında bekletin

4 Tavuk sarmalarını önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın Varsa, derin kızartma kabının süzgecine yerleştirip kızgın yağa sokarak ya da kızartma tavasında kızartın Kızartılan tavukları kağıt üzerine çıkartın Servis zamanına kadar sıcak fırında bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla