Konu
:
Kievski Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kievski Tavuk Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kievski Tavuk Tarifi
Malzemeler
1/ 2 bardak tereyağı
Kızartmak için yeteri kadar sıvıyağ
8 adet tavuk gögsü ( derisi ve kemikleri çıkarılıp hafifçe yassıltılmış)
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 adet dövülmüş karanfil
1 yemek kaşığı kıyılmış sarmısak
Biraz tuz ve karabiber 1/ 2 bardak un
2 yumurta ( çırpılmış)
Galeta unu
Yapılışı
1
Tavuk gögüslerini yağlı kağıt arasında döverek inceltin
2
Tereyağını bir kasede karıştırarak yumuşatın
Kıyılmış maydanoz, karanfil, sarmısak, tuz ve karabiber katın ve sekiz eşit kısma bölün
3
Tavuk gögüslerinin içine resimde görüldüğü gibi bu içten koyup rulo biçiminde sarın; buzdolabında bekletin
4
Tavuk sarmalarını önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın
Varsa, derin kızartma kabının süzgecine yerleştirip kızgın yağa sokarak ya da kızartma tavasında kızartın
Kızartılan tavukları kağıt üzerine çıkartın
Servis zamanına kadar sıcak fırında bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul