Konu
:
Lahanalı Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Lahanalı Köfte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lahanalı Köfte
Malzemeler:
LAHANA İÇİN
3 Domates
1 Soğan
1 Tatlı Kaşığı Margarin
400 gr Lahana
150 ml Su
150 gr Süt Kreması
Tuz
KOFTE İÇİN
2 Dilim Bayat Ekmek
Tuz
1 Soğan
500 gr Kıyma
1 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ
1 Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Hardal
Kırmızı Tozbiber, Karabiber
Kızartmalık Yağ
HAZIRLANIŞI :
Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın
Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün
Lahana için domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın
Soğanı küp küp doğrayın
Margarini bir tavada eritip soğanı kavurun
Lahanayı ekleyip kavurmaya devam edin
Süt kreması ve suyu ekleyip kısık ateşte 25 dakika kadar pişkin
Tuzlayıp domatesleri tavaya ekleyin
Bu arada köfte için ekmeklerin kabuklarını kesip kalan ekmek içini su ile nemlendirin
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın
Sıvıyağı bir tavada kızdırıp soğanı kavurun
Kıymayı bir kaseye alıp ekmek içi, soğan ve yumurta ile yoğurun
Hardal, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile tatlandırın
16 yuvarlak yassı köfte oluşturun
Kızartmalık yağı bir tavada kızdırıp köfteleri kızartın
Köfteleri lahana eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul