Yalnız Mesajı Göster

Yufkalı Saç Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Saç Kebabı



Gerekli Malzemeler :
Yarım demet kıyılmış dereotu

1 su bardağı sıcak su

1 su bardağı soguk su

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tarçın

1 kg koyun butundan orta yağlı kuşbaşı et

1 tatlı kaşığı kekik

2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

4 ade


Hazırlanışı:


Saça veya tavaya eti, yağı ve soğanı koyup etler suyunu çekinceye kadar pişirin Sivri biberleri ekleyip biraz karıştırdıktan sonra domatesleri ilave ederek biraz daha karıştırın Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyip kaynamaya bırakın

Kapağını kapatarak servise sunmadan önce 10 dakika dinlendirin Un, su ve tuzu iyice çırpın, yarım saat dinlendirin Saçı biraz tereyağla yağladıktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saça dökün

Tavayı sallayarak bulamacı yayın Altını üstünü pişirip servis tabagına alın Yufkaların arasına saç kebabı koyarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla