Konu: Nane Çuçe
Yalnız Mesajı Göster

Nane Çuçe

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nane Çuçe



Mardin mutfağından nane çuçe tarifi - Nane çuçe nasıl yapılır - Kuş otu
MALZEMELER:


1 kg nane çuçe

1 baş kuru soğan

2 diş sarımsak

100 ml Mardin zeytinyağı

1 bardak çökelek

Tuz

Kuru kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI:


Nane çuçeler bol suda örselenmeden yıkanıp suyu iyice süzülür Otla çökelek bir tepsinin içinde yoğrulur, yaklaşık bir gün üzeri kapalı olarak ekşitilir Soğan ve sarımsaklar küçükçe doğranır


Bir tencerede ot ile çökelek iyice ısıtılıp üzerine zeytinyağı koyulur Beklemeden soğan ve sanmsaklar ilave edilir


Kuru biberler de birlikte tavlandıktan sonra çökelekli ot eklenerek güçlü ateşte yaklaşık 20 dakika silkeleyerek pişirilir Nane çuçeyi kendi yaptığınız yufka ekmeklerle ister dürüm ister sokum yaparak yiyebilirsiniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla