Konu
:
Nane Çuçe
Yalnız Mesajı Göster
Nane Çuçe
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nane Çuçe
Mardin mutfağından nane çuçe tarifi - Nane çuçe nasıl yapılır - Kuş otu
MALZEMELER:
1 kg nane çuçe
1 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
100 ml Mardin zeytinyağı
1 bardak çökelek
Tuz
Kuru kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI:
Nane çuçeler bol suda örselenmeden yıkanıp suyu iyice süzülür
Otla çökelek bir tepsinin içinde yoğrulur, yaklaşık bir gün üzeri kapalı olarak ekşitilir
Soğan ve sarımsaklar küçükçe doğranır
Bir tencerede ot ile çökelek iyice ısıtılıp üzerine zeytinyağı koyulur
Beklemeden soğan ve sanmsaklar ilave edilir
Kuru biberler de birlikte tavlandıktan sonra çökelekli ot eklenerek güçlü ateşte yaklaşık 20 dakika silkeleyerek pişirilir
Nane çuçeyi kendi yaptığınız yufka ekmeklerle ister dürüm ister sokum yaparak yiyebilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul