Yalnız Mesajı Göster

Safranlı Risotto

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safranlı Risotto



Safranlı Risotto Tarifi - Safranlı Risotto Nasıl Yapılır

Malzemeler:


2 1/2 bardak tavuk suyu

1/2 tatlı kaşığı safran

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 soğan, doğranmış

1 bardak Arborio pirinci (veya kısa taneli bir pirinç çeşidi)

1/2 bardak sek beyaz şarap

tuz

karabiber

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı parmesan peyniri rendesi


Yapılışı:


Tombul kısa taneli Arborio pirinci İtalyanların kremamsı kıvamlı risottosunun ana malzemesidir İyi bir risottoda pirinçlerin birbirine yapışmış ve tüm nişastasını salmış olması gerekir Tavuk suyu ve safranı küçük bir tencerenin içinde orta hararetli ateşte kaynatmadan demlendirin Kalın dipli bir tencerede zeytinyağını kızdırın Soğanları katın ve 5 dakika boyunca soğanları karartmadan pembeleştirin Bu karışıma pirinci ekleyin, devamlı karıştırarak 3 dakika pişirin Tencereye şarabı ilave edin, düşük ısıda şarap buharlaşıncaya kadar pişirin Tavuk suyunu her seferinde yarım bardak olmak üzere pirincin üzerine ilave edin, suyunu çekinceye kadar, sık sık karıştırarak pişirin Tavuk suyunun geri kalan kısmını da aynı miktarlarda ve aynı şekilde ekleyin Pirinçler sıvının çoğunu çektikten ve pirinç 18 dakika kadar “dişe gelir” kıvamda piştikten sonra, tencereyi ateşten alın Tereyağı ve peyniri de karıştırdıktan hemen sonra servisinizi yapın

Alıntı Yaparak Cevapla