Konu
:
Safranlı Risotto
Yalnız Mesajı Göster
Safranlı Risotto
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Safranlı Risotto
Safranlı Risotto Tarifi - Safranlı Risotto Nasıl Yapılır
Malzemeler:
2 1/2 bardak tavuk suyu
1/2 tatlı kaşığı safran
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan, doğranmış
1 bardak Arborio pirinci (veya kısa taneli bir pirinç çeşidi)
1/2 bardak sek beyaz şarap
tuz
karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı parmesan peyniri rendesi
Yapılışı:
Tombul kısa taneli Arborio pirinci İtalyanların kremamsı kıvamlı risottosunun ana malzemesidir
İyi bir risottoda pirinçlerin birbirine yapışmış ve tüm nişastasını salmış olması gerekir
Tavuk suyu ve safranı küçük bir tencerenin içinde orta hararetli ateşte kaynatmadan demlendirin
Kalın dipli bir tencerede zeytinyağını kızdırın
Soğanları katın ve 5 dakika boyunca soğanları karartmadan pembeleştirin
Bu karışıma pirinci ekleyin, devamlı karıştırarak 3 dakika pişirin
Tencereye şarabı ilave edin, düşük ısıda şarap buharlaşıncaya kadar pişirin
Tavuk suyunu her seferinde yarım bardak olmak üzere pirincin üzerine ilave edin, suyunu çekinceye kadar, sık sık karıştırarak pişirin
Tavuk suyunun geri kalan kısmını da aynı miktarlarda ve aynı şekilde ekleyin
Pirinçler sıvının çoğunu çektikten ve pirinç 18 dakika kadar “dişe gelir” kıvamda piştikten sonra, tencereyi ateşten alın
Tereyağı ve peyniri de karıştırdıktan hemen sonra servisinizi yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul