Konu
:
Söğürme
Yalnız Mesajı Göster
Söğürme
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Söğürme
Patlıcanlı Söğürme - Söğürme Yapılışı - Söğürme Yemeği
Malzemeler
• 4 adet orta boy patlıcan
• 4 diş sarımsak
• 1 kase yoğurt
Sosu İçin
• 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
• Kırmızı pul biber
Üzeri İçin
• 1-2 dal maydanoz
Yapılışı
1
Ocağı yakın ve patlıcanları üzerinde kabukları soyulana kadar közleyin
2
Sarımsakları havanda dövün
3
Yoğurdu bir kaseye alın ve dövdüğünüz sarımsakları ve tuzu ekleyerek karıştırın
4
Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın ve sarımsaklı yoğutla karıştırıp servis tabağına alın
5
Bir tavada sıvıyağ kızdırın kırmızı pul biberi bu yağda yakın
6
Yoğurtlu patlıcan karışımının üzerine bu sosu dökün
7
Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul