Konu
:
Çorba Kıtırı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Çorba Kıtırı Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çorba Kıtırı Nasıl Yapılır
Çorba Kıtırı tarifi - Çorbalar için kıtır yapılışı
Malzemeler :
1)
2 su bardağı kadar Un,
Biraz su,
Tuz
ile yapacağımız mantı hamuru
2)
Kızartmak için 1-2 çorba kaşığı kadar yemeklik kokulu tereyağı
3)
Merdane veya oklava, rulet ya da keskin bir bıçak
Malzememiz bunlar
Yapılışı :
2 su bardağı kadar unumuzun içeirsine biraz tuz ve su ilavesi ile, mantı hamuru kıvamında bir hamur yapıyoruz
Hamurumuzu yuvarlak olarak açıyoruz
İsterseniz iki ? üç beze halinde de açabilirsiniz
Açtığımız hamurumzu rulet ya da bıçak yardımı ile kesiyoruz
Keserken dikkat etmemmiz gereken tek nokta; önce ince uzun şeritler halinde kesmek, sonra da bu şeritleri enine minik minik bölmek
Kesme işlemi bittiğinde, bir teflon tavada hamurlarımızı hafif sararıncaya kadar kurutuyoruz
Bu işlemi fırında daha kolay yapabilirsiniz ancka fırın sıcak olmalı ve başından ayrılmamalısınız
Hemen yanabilirler
Daha sonra teflon ya da fırında kuruttuğumuz minik hamurlarımızı geniş bir tepsiye alıp yayıyoruz ki, aralarındaki buhar çıksın
Akşam iftara yakın bir çorba kaşığı dolusu tereyağında 4-5 dakika kadar tavamızda hoplata hoplata kızartıyoruz
Güzelce kızaran kıtırlarımızın ilk sıcaklıkları çıktıktan sonra bir çorba kasesine alıyoruz ve soframızda ikram ediyoruz
Arzu edilirse, kıtırları tereyağında kavururken çok az ezilmiş sarımsak ilave edilirse inmesine yakın, sarmısağın yakışacağı bir çorba ile harika olur
Not :
Bu şekilde kıtırları kızartmadan yalnızca kurutarak ve birgün üzeri açık olarak tepside bekledikten sonra kavanozlara doldurup saklayabilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul