Yalnız Mesajı Göster

Çorba Kıtırı Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorba Kıtırı Nasıl Yapılır



Çorba Kıtırı tarifi - Çorbalar için kıtır yapılışı
Malzemeler :
1) 2 su bardağı kadar Un,
Biraz su,
Tuz
ile yapacağımız mantı hamuru

2) Kızartmak için 1-2 çorba kaşığı kadar yemeklik kokulu tereyağı
3) Merdane veya oklava, rulet ya da keskin bir bıçak


Malzememiz bunlar


Yapılışı :

2 su bardağı kadar unumuzun içeirsine biraz tuz ve su ilavesi ile, mantı hamuru kıvamında bir hamur yapıyoruz

Hamurumuzu yuvarlak olarak açıyoruz İsterseniz iki ? üç beze halinde de açabilirsiniz

Açtığımız hamurumzu rulet ya da bıçak yardımı ile kesiyoruz Keserken dikkat etmemmiz gereken tek nokta; önce ince uzun şeritler halinde kesmek, sonra da bu şeritleri enine minik minik bölmek



Kesme işlemi bittiğinde, bir teflon tavada hamurlarımızı hafif sararıncaya kadar kurutuyoruz Bu işlemi fırında daha kolay yapabilirsiniz ancka fırın sıcak olmalı ve başından ayrılmamalısınız Hemen yanabilirler





Daha sonra teflon ya da fırında kuruttuğumuz minik hamurlarımızı geniş bir tepsiye alıp yayıyoruz ki, aralarındaki buhar çıksın





Akşam iftara yakın bir çorba kaşığı dolusu tereyağında 4-5 dakika kadar tavamızda hoplata hoplata kızartıyoruz Güzelce kızaran kıtırlarımızın ilk sıcaklıkları çıktıktan sonra bir çorba kasesine alıyoruz ve soframızda ikram ediyoruz



Arzu edilirse, kıtırları tereyağında kavururken çok az ezilmiş sarımsak ilave edilirse inmesine yakın, sarmısağın yakışacağı bir çorba ile harika olur

Not : Bu şekilde kıtırları kızartmadan yalnızca kurutarak ve birgün üzeri açık olarak tepside bekledikten sonra kavanozlara doldurup saklayabilirsiniz

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla