Konu
:
Şapkalı Kabakların İçine Menemen
Yalnız Mesajı Göster
Şapkalı Kabakların İçine Menemen
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şapkalı Kabakların İçine Menemen
Malzemeler
2 adet tombiş kabak
2 adet yumurta
1/2 soğan (küp küp doğranmış)
1 adet domates
1 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz-karabiber
Yapılışı
Kabakların tepeleri kesilerek ,alt kısımlarının içleri kabak oyucu veya tatlı kaşığı ile boşaltılır
Kase formundaki kabaklar tuzlu suda haşlanır
Tavaya zeytinyağı soğan ve küp kesilmiş biberler aktarılarak sotelenir,ardından minik küp formunda kesilen domatesler-tuz-karabiber eklenerek domateslerin ölmesi sağlanır
Haşlanmış kabakların 3/4 lük kısmına karışım yerleştirilerek üzerlerine yumurta kırılır
Kabaklar pyrexe alınarak önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yumurtalar istenen kıvamda pişene kadar bekletilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul