Yalnız Mesajı Göster

Şapkalı Kabakların İçine Menemen

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şapkalı Kabakların İçine Menemen





Malzemeler


2 adet tombiş kabak

2 adet yumurta

1/2 soğan (küp küp doğranmış)

1 adet domates

1 adet çarliston biber

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz-karabiber


Yapılışı


Kabakların tepeleri kesilerek ,alt kısımlarının içleri kabak oyucu veya tatlı kaşığı ile boşaltılır


Kase formundaki kabaklar tuzlu suda haşlanır


Tavaya zeytinyağı soğan ve küp kesilmiş biberler aktarılarak sotelenir,ardından minik küp formunda kesilen domatesler-tuz-karabiber eklenerek domateslerin ölmesi sağlanır


Haşlanmış kabakların 3/4 lük kısmına karışım yerleştirilerek üzerlerine yumurta kırılır


Kabaklar pyrexe alınarak önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yumurtalar istenen kıvamda pişene kadar bekletilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla