Yalnız Mesajı Göster

Kahvaltılık Ajvar - Patlıcanlı Biberli Salça

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahvaltılık Ajvar - Patlıcanlı Biberli Salça



kahvaltılık tarifleri - biberli kahvaltılık salça

Malzemeler:


500 gr patlıcan

250–300 gr kırmızı etli biber (damak tadınıza göre)

2–3 diş sarımsak

1 adet küçük boy kuru soğan

2–3 adet domates

Acı biber, kırmızı pul biber ( isteğe bağlı)

zeytinyağı

tuz

Ajvar- Kahvaltılık Salça

Yapılışı:


Fırınınızın ızgarasını açın, fırın tepsinize alüminyum folyo ya da pişirme kâğıdı serin biber ve patlıcanları dizerek közleyin Soğanı, sarımsak ve domatesleri soyun, isteğe göre rendeleyin yada ince ince doğrayın Közlenen patlıcan ve biberlerin Kabuklarını soyun ve dilimleyin


Zeytinyağını geniş bir tavaya alın ve kızdırın, içine soğan sarımsak ve tuz ekleyerek 4-5 dk kavurun Domatesleri ekleyin ve hafif eriyene kadar soteleyin, patlıcan ve biberi ekleyerek 10 dk kadar hafif ateşte soteleyin İstediğiniz baharatları ekleyerek blendırdan geçirin ve soğuduktan sonra servis yapın Buzdolabında saklamak için kavanoza alıp üzerini kapatacak kadar zeytinyağı dökmeniz yeterli

Alıntı Yaparak Cevapla