Yalnız Mesajı Göster

Yağsız Cips

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağsız Cips



Yağsız Cips tarifi yufkadan cips tarifi - evde cips yapımı


Malzemeler:


- 1 adet yufka (160 gr)

- 2 çorba kaşığı zeytin ezmesi

- Kekik

Yapılışı:


Yufkayı düz bir zemine yayın Yarısına zeytin ezmesini sürün Çok ince sürmeye çalışın; çünkü yufka da tuzlu olduğundan, çok kaçırırsanız fazla tuzlu cipsler elde edersiniz Zeytin ezmesinin üzerine biraz da kekik serpin Yufkanın diğer yarısıyla kapatın Bir hamur kesicisi ile, istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın Yağlı kağıt ile kapladığınız bir fırın tepsisine yayın 200 derecede 10-15 dakika, kıtırdayana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla