Konu
:
Yağsız Cips
Yalnız Mesajı Göster
Yağsız Cips
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yağsız Cips
Yağsız Cips tarifi yufkadan cips tarifi - evde cips yapımı
Malzemeler:
- 1 adet yufka (160 gr)
- 2 çorba kaşığı zeytin ezmesi
- Kekik
Yapılışı:
Yufkayı düz bir zemine yayın
Yarısına zeytin ezmesini sürün
Çok ince sürmeye çalışın; çünkü yufka da tuzlu olduğundan, çok kaçırırsanız fazla tuzlu cipsler elde edersiniz
Zeytin ezmesinin üzerine biraz da kekik serpin
Yufkanın diğer yarısıyla kapatın
Bir hamur kesicisi ile, istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın
Yağlı kağıt ile kapladığınız bir fırın tepsisine yayın
200 derecede 10-15 dakika, kıtırdayana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul