Konu
:
Pısıhaluj
Yalnız Mesajı Göster
Pısıhaluj
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pısıhaluj
PISIHALUJ
Malzeme:
750 gr un
1,5 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
İç malzemeleri:
1 baş kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pulbiber
1,5 kg patates, haşlanmış ve püre haline getirilmiş(çerkes peyniri olsa daha iyi oluyor ama bulamayanlar için patates de oluyor)
Sos malzemeleri:
3 yemek kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı pulbiber
Yoğurt
Hazırlama:
1
750 gr unu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu karıştırın
Ilık suyu azar azar ekleyerek poğaça hamurundan biraz daha sert (mantı hamuruna yakın) bir hamur yapın
Hamuru 3 bezeye ayırın ve bezelerin üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirin
2
1 baş kuru soğanı yemeklik doğrayın, tavaya alıp yarım çay bardağı zeytinyağında soğanları öldürün
1 yemek kaşığı pulbiberi ekleyip karıştırın
Püre haline getrilmiş patateslerle pulbiberli soğanları karıştırın
3
Dinlendirilmiş hamur bezelerinin her birini 2 mm kalınlığında (mantıdan biraz daha kalın) 40 cm çapında açın
Bunlardan daireler kesin
(daireler için en işe yarayanı nescafe kavanozlarının kapağı)
4
Dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun
dairelerin orijinal kapatma şekli saç örgüsü ama siz iki ucunu birleştirip sıkı sıkı bastırarak da kapatabilirsiniz
(hamurların tamamen yapıştığından emin olun, yoksa patatesler dökülebiliyor
) Halujları kağıt havlu serilmiş bir tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin
5
Derince bir tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatın
Su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz atın
Her bezeden çıkan halujları arasıra tahta kaşıkla karıştırarak tek seferde haşlayın
(tencerenin ağzını kapatmayın
) Pişen halujları kevgirle sudan alın
6
Sos için tereyağını eritip pulbiberle karıştırın
Servis tabağındaki halujları bu sosla karıştırın ve yoğurtla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul